Samsung DeX трансформира вашият Galaxy S8 в PC!

by Новини от мобилния свят .

Идеята за свързване на смартфон с док-станция не е нова, но предишни опити (HP Elite X3 или Motorola Atrix) се провалиха поради слаб хардуер, или лимитирана поддръжка на приложения.

Новия DeX док на Samsung идва с две големи предимства. На първо място, платформата е проектирана за изключително мощния Galaxy S8; второ, устройството има достъп до версии на Android приложения специално оптимизирани за десктоп.

Когато е затворен, DeX изглежда досущ като шайба за хокей. Отваряйки устройството се разкриват USB-C порт, два USB 2.0 порта, HDMI изход за връзка с външен дисплей и ethernet жак. Периферни устройства, като мишка и клавиатура, могат да бъдат свързани посредством Bluetooth.

Шепа Android приложения ще бъдат оптимизирани за десктоп изглед, включително интернет браузър (който няма да е Chrome), MS Office и някои Adobe приложения. Това означава, че ще можете стартирате няколко апликации едновременно, като ще се оразмерят и визуализират точно, както на компютър. Приложения които не са оптимизирани за DeX, ще бъдат отворени в прозорец с формата на смартфон.

При всички положения работата с DeX няма да е истинско десктоп изживяване, но има и една друга функционалност, която не трябва да се подминава с лека ръка. При всички съвременни смартфони се обръща голямо внимание на сигурността. Всички данни са криптирани и заключени с биометрична система за контрол на достъпа. От тази гледна точка DeX ви дава възможност да опаковате всичката си чувствителна информация в едно устройство, което може да се ползва, като смартфон и десктоп компютър едновременно.

източник : www.cnet.com

Последно обновявана на: Apr 03, 2017


За контакти

  • BeMobileBG
  • 0877924753
  • sales@bemobilebg.com
  • BeMobileBG

facebook

© Copyright 2018. 

Pazaruvaj.com Сравнете цени и важни параметри на Pazaruvaj